onsdag 3. februar 2010

Fem kategorier 3

Da var det igjen tid for å publisere fem nye kategorier! Denne gang har jeg fått litt mer erfaring etterpå, altså jeg har fått utforske og lære nye ting, som for eksempel lære å fotografere i studio, lært mer om photoshop og når et bilde er redigert eller manipulert. Dette har egentlig bare økt interessen min for fotografering!

De fem katogriene er: 

1. Striper
2. Portrett
3. Vinter
4. Serie
5. Arkitektur

I de tidligere oppgavene har jeg tatt bilder for hvert enkelt tema. Men nå som kulden har grepet meg, og snø er noe jeg misliker sterkt... Så har jeg denne gang for det meste holdt meg innendørs. Derfor han temaet "arkitektur" falt ut denne gang.
Jeg har tatt alle bildene med speilreflekskamera. 

Trykk på bildene for å se dem i sin helhet!!! Striper


"Vintage Stripes"
Dette bildet var ganske tilfeldig, for jeg la fra meg en genser på badet mitt. Og det var da jeg innså at denne genseren var stripete, og det var først da jeg kom på at vi hadde en "stripe-kategori". Jeg har ikke redigert så veldig mye på bildet, men jeg ville skape et "vintage" uttrykk. Det vil si et gammeldags og rustikt uttrykk. 


Portrett
 
 "Mafias Darling"

Jeg synes dette portrettet ble ganske stilig og spennende. Laila her har stillt opp som modell og vi fikk tatt utrolig mange stilige bilder, så det var veldig vanskelig å velge ut så få bilder! På dette bilde ville jeg igjen få et litt gammeldags preg, men ikke akkurat denne vintage-stilen. Bildet uttrykker heller mer denne "Frank Sinatra- mafiastilen". Her har jeg endret litt på lys og kontrast, så har jeg fått litt bruk for spothealing brush tool og dodgetool. Først hadde jeg tenkt å ha bildet i svart/hvit, men med litt nysjerrighet testet jeg hvordan bildet ble i sepia, og det fikk bedre frem det uttrykket jeg lette etter. "Pearls" 
Et elegant og tidløst bilde. Denne stilen liker jeg veldig godt. Jeg har redigert bildet ganske lite, men jeg måtte fikse på gulvet, siden det var omtrent opphakket av skitne sko. Jeg har også beskjært bildet og forsterket kontrastene og svekket fargene en smule. 

Her er originalbildet: 

 


  
"Blomst"
Dette er et bilde jeg liker veldig godt! Som kjent liker jeg veldig godt den gammeldagse stilen og spesielt vintagestil. Iselin er modellen, og det er et utrolig rolig, men gledesfullt uttrykk. Jeg har svekket fargene en smule i dette bilet for å få en litt mer gammeldags stil. Jeg hadde også bruk for Burn tool for å få frem teksturen i kjolen bedre frem.Vinter

 
"Døende" 
Jeg klarte å tvinge meg ut i noen minutter for å ta noen ganske kjappe vinterbilder. Jeg synes vinteren er utrolig flott, bare synd det er så ufattelig kaldt. Jeg synes bildet er uttrykksfullt og skaper en del følelser. Det er ikke et vakkert bilde, men likevel er det noe med det som griper meg. Dette bildet skildrer på en måte livets gang her på jorden. Jeg har dratt opp kontrastene betraktelig og gjort bildet skarpere for å få dette intense og litt voldelige uttrykket.


 
"Frozen trees" 
Dette bildet viser hvor mye de nakne trærne fryser om vinteren. Det er et dystert bilde, og det er mye på grunn av svart/hvit-effekten jeg la på bildet. Originalbildet har et litt annet uttrykk:

Her er originalbildet: 

 Serie

"En rød tråd"

 
Dette er en bildeserie der vi følger en rød tråd gjennom huset mitt. Den røde tråden utforsker forskjellige elementer i huset og trives med det. I dette bildet ser vi tråden utfolde seg i en blomst vi har, og det ser ut som om tråden koser seg skikkelig mye blant alle bladene! 
Her har den røde tråden kommet seg opp på klokka. Kanskje den er veldig nærsynt? Det ser vertfall ut som om den har det gøy der den slenger seg over klokkeviserne. 

 

Auda... En lite fornøyd hund har fått et uventet besøk! 

Her ser vi at den røde tråden har sneket seg helt bort til pianoet og over notene. Hvem skulle tro at den røde tråden var musikk-interessert?

Alt i alt er disse bildene et resultat av hvordan mine bilder blir hvis jeg har en plan bak dem. Jeg driver egentlig å tar bilder helt tilfeldig, for det er det som funker best for meg, og det kan vi egentlig se på denne serien også. Jeg må innrømme jeg ikke er like fornøyd med disse bildene, men det kan være fordi jeg hadde forventninger til hvordan disse bildene skulle bli. Jeg har også gjort bakgrunnen svart/hvit for å fremheve den røde tråden.

Alt i alt har jeg lært ganske mye i denne oppgaven, som jeg tidligere nevnte har jeg lært å bruke fotostudio og diverse verktøy i Photo Shop.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar