tirsdag 2. mars 2010

Layout

I dag har vi jobbet med layout. En layout er en sammensetning av bilde og tekst. Altså desiget av bilde og tekst sammen. Over alt kan man finne layout. På reklamer, i blader, aviser osv...

Så i dag skulle vi bare for øvelses skyd, "kopiere" en layout som vi likte. Jeg har derfor gjenskapt en layout fra Interiør magasinet, utgave nummer 3 2009 mai/juni. Jeg synes det er en veldig flott og ryddig layout i dette magasinet. Det er også ett enkelt og rent uttrykk over det hele.

**Trykk på bildet for å se hele layouten!**


Jeg jobber meg frem skritt for skritt til et resultat. Jeg måler først ut alle plasseringer av bilder og tekst. Da drar jeg ned linjer fra linjalene på topp og siden. Dette er vedig greit for da danner jeg meg et kart over hvordan bilder og tekst skal settes.

Så plasserer jeg bokser der det skal være bokser, så trykker jeg på klappen "Place" for å sette inn bilder, dermed tilpasser jeg bildene. Jeg har også på denne layouten skrevet min egen tekst for jeg synes det ble litt koseligere og mer idyllisk med en tekst som passet til. Det som er mulig er å trykke på "Fill with placeholder text".

Bildene er mine egne. Det var en del av oppgaven å bruke våre egne bilder. Det er en god øvelse å finne frem bilder i arkivet, som passer til en bestemt type layout. Jeg måtte tenke på farger, uttrykk og stående og liggende format.

Det var veldig gøy å jobbe med layout! Håper vi skal gjøre mer av dette!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar