onsdag 10. mars 2010

Patrick Demarchelier

Jeg har funnet en av mine favorittfotografer! Patrick Demarchelier er en fransk motefotograf, og har det jeg vil kalle drømmejobben!
 Vakkert! Dette er kunstnerisk!

Patrick Demarchelier er født 1943 i Le Havre. Der vokste han opp med sin mor og fire andre brødre. Det var først da på sin 17-årsdag at han fikk oppleve kameraets fantastiske verden. Han fikk nemlig et Estman Kodak av sin stefar, og begynte å fotografere sine venner og brylluper. Han har fått mye innsikt i foto ettersom han måtte jobbe på den gammeldagse måten med mørkerom. Senere flyttet han til New York der han startet som freelancefotograf. Det var mote som var hovedfeltet hans. Ikke lenge etter fikk han lære og jobbe sammen med Henri Cartier-Bresson, Terry King, og Jacque Guilbert. Hans fotografier vakte interesse hos magasinene Elle, Marie Claire og 20 Ans Magazine.

 Photo og layout


Etter dette har han oppnådd stor suksess og har arbeidet/arbeider for de aller største motemerkene i verden. Han fotograferer reklamefotografier for Louis Vuitton, Dior, Celine, TAG Heuer, Yves Saint Lauren, Chanel, Calvin Klein, Ralph Lauren og Lacoste. Siden de sene 70-årene har han fotografert forsidene for amerikansk, britisk og fransk Vogue.Funfact: Man kan få øye på Patrick Demarchelier i filmen Sex & the City, der han fotograferer hovedpersonen Carrie for hun har en brudekjole-shoot for Vogue.Dette er virkelig en storartet fotograf. Han tar motebilder, og ja, det er virkelig noen kunstverk av noen fantastiske portretter. Jeg blir virkelig inspirert og ikke minst utrolig fascinert over hvor mye man kan gjøre for å fremme noen ussle klesplagg! Patrick Demarchelier er min helt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar