onsdag 18. november 2009

Grafisk Verksted Stavanger

I sammenheng med trykk-faget var vi så heldige å få besøke Grafisk Verksted i Stavanger. Der fikk vi en grundig omvisning i verkstedet der vi kikket på både teknikker, maskiner, utstyr og verktøy. Det var veldig lærerikt å få kunne se alt dette i levende live. Jeg fikk rett og slett en bedre innsikt i hvordan grafikere jobber og hvordan de fantastiske verkene deres blir til. Det er noen utrolige teknikker som utføres der all slags stoffer og materialer iverksettes.



Vi fikk også titte litt på diverse kunstnere sine verk og prosjekter. Det var utrolig mye forskjellige bilder, og teknikkene og metodene var veldig varierende. Dette viste jo bare hvor utrolig mye man kan gjøre med et enkelt motiv.




Etter en fin og innholdsrik omvisning på verkstedet fikk vi elever lov til å prøve ut en trykketeknikk; silketrykk. Dette er en trykkemetode som oppstod i Japan. Det er slik at trykkfargen blir overført til et underlag ved å trenge seg gjennom en stram og finmasket duk. Motivet er avtegnet med et spesielt stoff på denne duken som en sjablong eller stensil. Dette skjer ved at den stramme duken med soffet legges i et mørkt rom/boks og et lys under gjør slik at motivet faller av med vann etterpå.



Det ble et utrolig stilig trykk! Absolutt veldig lærerikt! Hele omvisningen var i helhet veldig lærerik! Jeg synes det var kjempemorro å få lov til å komme til Grafisk Verksted! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar